Σταματήστε να σκέφτεστε με γνώμονα τις θεωρίες συνωμοσίας.

Όπως και η παγκοσμιοποίηση που είναι το ρου της ανθρώπινης εξέλιξης έτσι και το πλαίσιο που ορίζει την εξέλιξη αυτή, νομοτελειακά αναπροσαρμόζεται για να το υποστηρίξει. Είναι νομοτέλεια των πραγμάτων και δεν τα υποκινεί κανείς κατά ανάγκη, όπως πιστεύουν οι συνωμοσιολογοι ένθεν και ένθεν.

Ένας εξαιρετικά επικίνδυνος ιός έχει κάνει την εμφάνιση του και αποτελεί θανάσιμη απειλή για όλους (Παγκόσμια τραγωδία). Ο Covid 19 έστειλε στα σκουπίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει στο επίκεντρο το εθνικό συμφέρον παντού στην παρούσα χρονική στιγμή. Όμως είναι η αφορμή και όχι η αιτία αυτών που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη . Όσο και επικίνδυνος και είναι ιός, όσες απώλειες και εάν επιφέρει σε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί πεποίθηση ότι στο τέλος η επιστήμη θα νικήσει.

Ωστόσο η περιχαράκωση των κρατών και ομοσπονδιών ή το τέλος της παγκοσμιοποίηση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση της επόμενης ημέρας.

Εάν σε περίπτωση συμβεί, κανείς δεν μπορεί κατά την γνώμη μου να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον , καθώς αποτελεί άγνωστο Χ η επόμενη ημέρα και η προοπτική του κόσμου. Προσωπικά δεν θέλω να το σκέφτομαι και εστιάζω στα δομικά θέματα που ανέδειξε ο COVID-19 και σε αυτά εντοπίζω το πρόβλημα και τις ενδεχόμενες αλλαγές και δομικούς μετασχηματισμούς .
Ως εκ τούτου, ένα είναι βέβαιο. Οι οικονομικές , κοινωνικές και δομημένα συστήματα διακυβέρνησης που επικρατούν τα τελευταία 60-70 χρόνια , θα υποστούν κραδασμό.

Εξηγούμεθα:
Ο κόσμος που ζούμε είχε βρεθεί σε κομβικό σημείο καθότι δεν μπορούσε να δώσει περαιτέρω προώθηση σε τρεις κατά την γνώμη μου πυλώνες.

α. Παγκοσμιοποίηση (στροβιλισμένης και άναρχης με ανισότητες).
β. Νομισματικό Σύστημα και Τράπεζες (είχαν μπει αμφότερα σε στροβιλισμό και κορεσμό).
«… θα μπορούσαν να εξετάσουν ένα ολοκαίνουργιο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, το οποίο θα μπορούσε να βασίζεται σε ένα καλάθι … συμπεριλαμβανομένου του γιουάν, του ευρώ και του δολαρίου … με τα μετρητά να εκδίδονται στο νέο νόμισμα από ένα ανασυσταθέν ΔΝΤ – τα οποία οι παλαιές δυτικές χώρες δεν θα ελέγχουν πλέον ».
γ) Χρέη και διατήρηση φούσκων ένθεν και ένθεν για να μη διαταραχτεί η ισορροπία καθώς και ανεπάρκειας, διαπλοκής και ανομίας.
«… οι δυτικές κυβερνήσεις που χρεοκοπούν, ενδεχομένως να χρειαστεί να εκτυπώσουν τρισεκατομμύρια ευρώ και δολάρια για να δώσουν στους πολίτες τους αρκετά χρήματα για να επιβιώσουν … (και) να θεωρήσουν την εθνικοποίηση τεράστιων αχρήστων εταιριών … της οικονομίας … (αφήνοντάς τους) εκατοντάδες χιλιάδες προβληματικές εταιρείες, ολόκληρου του χρέους τους, όλων των περιουσιακών τους στοιχείων και όλων των μισθών τους … »

Σε όλα αυτά να σκεφτείτε τi σχέση θα μπορούσε να έχει ο COVID-19 με την 5G τεχνολογία…..
Για να καταλήξουν σε συμβιβασμό, ο χρυσός θα χρειαστεί πιθανώς να συμμετάσχει στο καλάθι για ένα νέο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα
Αλλά και τα ψηφιακά νομίσματα θα διαδραματίσουν πιθανώς ρόλο σε κάθε τελική εφαρμογή.

Οι παραπάνω πυλώνες θα διαμορφωθούν, όπως δείχνουν τα πράγματα, σε μια νέα βάση και έξω από αυτά που γνωρίζαμε ως τώρα. Αυτά θα αλλάξουν και θα δώσουν τεράστια ώθηση στην παγκόσμια οικονομία πάνω σ ένα νέο πλαίσιο και πέρα από όσα πιθανόν γνωρίζετε από λίγο έως πάρα πολύ, για την ήδη υφιστάμενη κατάσταση που είχε εν αρχή την συνθήκη του Bretton Woods.

Είμαστε μπροστά σε μια νέα συνθήκη που επιφέρει σταδιακά τέτοιες εξελίξεις, οι οποίες θα διαμορφώσουν ένα Global Financial Government (Παγκόσμια Εταιρική Διακυβέρνηση) να πάει το παγκόσμιο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι παρακάτω. Σε τόσο σημαντικές αλλαγές που αλλάζουν τα πάντα έχουμε την αίσθηση της καταστροφής…λογικό από την πλευρά της ανθρώπινης φύσης, παράλογο από την ορθή και αντικειμενική γνώση των πεπραγμένων.

Εάν και είναι μια διαδικασία που μπορεί κανείς να την προσομοιάσει με την παρεξηγημένη έννοια της “δημιουργικής καταστροφής” είναι πράγματι εκ των πραγμάτων μια επώδυνη διαδικασία με τεράστιο κόστος σε όλους τους τομείς. Όσο και μακιαβελικό και εάν ακούγεται όλο αυτό είναι μια πραγματικότητα για όλους. Ως εκ τούτου, τη βιώνουμε από μικρό έως μεγάλο βαθμό, και θα πρέπει σωστά να την κατανοήσουμε.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να δούμε τις επερχόμενες αλλαγές όχι στη βάση του εάν συμφωνούμε ή όχι, αλλά για να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε στην περίοδο των αναταράξεων, γιατί στο τέλος θα δώσει προοπτική και όραμα για ένα νέο ακόμα πιο δυναμικό κύκλο τόσο στα κράτη και τις επιχειρήσεις όσο και σε μάς.

Ο κόσμος ιστορικά έχει περάσει αντίστοιχα κομβικά σημεία. Είμαστε τυχεροί /άτυχοι, όπως θέλετε το βλέπετε, που ζούμε μια αντίστοιχη χρονική συγκυρία δομικών αλλαγών. Μόνο αισιοδοξία μπορεί να έχουμε προσδοκώντας το νέο που θα αντικαταστήσει το παλιό το κορεσμένο που δεν μπορούσε να δώσει καμία λύση για το μέλλον. Δεν ξέρω κάποιον που έβλεπε ορατότητα…. Όλα στην λογική Day by Day και κάθε πέρυσι και καλύτερα…

Ζούμε την αλλαγή στους βασικούς πυλώνες που στηρίζεται το οικοδόμημα και αρκεί να φροντίσουμε να παραμείνουμε όρθιοι και δυνατοί για όσο διάστημα λάβει χώρα ο μετασχηματισμός.

Για όσους αφορίζουν τα χρημαστιστήρια η επιχειρηματικότητα είναι ο βασικός πυλώνας του μοντέλου που ζούμε διότι είναι το εργαλείο ανάπτυξής του και εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας, όταν βέβαια κινούνται σε ορθολογική βάση σε σχέση με αυτή την ανορθόδξη του παρελθόντος.

Η κατάσταση ενδεχομένως να χειροτερέψει πριν πάνε καλύτερα, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των απανταχού ειδικών. Το ζητούμενο είναι η διάρκεια όλης αυτής της επώδυνης και καταστροφικής φάσης… καθώς ο χρόνος έχει απόλυτη συσχέτιση με την δυνατότητα διαχείρισης από τα κράτη, τις επιχειρήσεις και τα άτομα . Εάν κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα οι συνέπειες θα είναι ακόμα ποιο τραγικές

Η ζωή δεν σταματάει και ο κόσμος θα συνεχίσει να υπάρχει και αύριο. Αυτό δείχνει η ιστορία… Stay Safe with positive Thinking, γιατί στο τέλος θα επικρατήσει μια νίκη και φως παντού.
Vassilis Argiropoulos

Disclaimer:
This is just my own analysis and opinion for discussion and is not trading advice. Kindly do your own due diligence and trade according to your own risk tolerance.
Warning:
Trading Futures, Forex, CFDs and Stocks involve a risk of loss. Please consider carefully if such trading is appropriate for you. Past performance is not indicative of future results. Articles and content on this website are for entertainment purposes only